Vraag:

In de maatschappij zijn er verschillende ontwikkelingen. Zo worden de mensen steeds ouder. Dit brengt met zich mee dat de druk op bewoners, thuiszorgorganisaties en de mantelzorgers, enorm toeneemt. Hierdoor kan niet iedereen de ondersteuning en zorg geboden worden die nodig is. Ook eenzaamheid kan gepaard gaan met bovenstaande ontwikkelingen. Dit alles zorgt ervoor dat er vraag is naar nieuwe woon,- leef,- welzijns- en ondersteuningsconcepten. Om deze reden wordt er gedacht om aan de IJsseldijk Noord een ‘Wonen met Meer’-concept gerealiseerd, genaamd Den Dikken Boom.

Antwoord:

Ik was gevraagd om na te denken over de communicatie rondom deze nieuwe woon-en leef groep. Wat een uitdaging! En wat een prachtig project. Mensen samenbrengen, helpen en ze langer zelfstandig kunnen laten wonen zijn slechts enkele pijlers van dit mooie project.💛

De boom symboliseert een gemeenschap bestaande uit eenpersoonshuishoudens en wat grotere gezinnen. Samen vormen ze de kroon van de boom. De jaarringen/schors om de boom heen laat, door middel van het rafelige randje zien, dat niet alles perfect is. De schors beschermt de boom, Den Dikken Boom een plek waar je je thuis mag voelen!

Dit project gaat in samenwerking met Samen investeren en Verstoep bouwadvies en architectuur.